FAQ


Algemeen

Wat is het ‘Magneet Festival’?

Lees hier of hier alles over het festival (respectievelijk de geschiedenis van Magneet Festival en een artikel uit het Parool)

Wie organiseert het?

Jij organiseert Magneet Festival, want Magneet Festival creëren we samen.

Hoe kan ik meedoen of meehelpen?

Iedereen kan zich gratis inschrijven en een officiële deelnemer worden. Je kunt jezelf ook aanmelden als vrijwilliger, meer informatie hierover vind je hier.

Wat kan ik doen?

Als je ingelogd bent kun je eigen ideeën plaatsen, stemmen en reageren op ideeën.

 

Ideeën, Projecten, Stemmen

Wat is het verschil tussen een idee en project?

Uit de hele reeks ideeën kiezen wij de leukste, meest praktische en populairste ideeën. Die gaan we realiseren. Als een idee tot project is gepromoveerd, betekent dit dat we het gaan uitvoeren op het festival.

Geldt het principe meeste stemmen gelden?

Het aantal stemmen dat een idee bemachtigt is een zeer belangrijke criteria om project te worden, maar niet de enige. Ook praktische criteria als veiligheid, nodige vergunningen en kosten spelen mee. Magneet Festival streeft er naar een divers programma te bieden aan haar bezoekers. Daardoor kan het voorkomen dat een uitzonderlijk origineel idee met weinig stemmen toch een project wordt.

Ik wil meedoen aan de challenge, wat zijn de criteria voor de winnaar?

Ook voor de challenges geldt dat we naast populariteit kijken naar uitvoerbaarheid en originaliteit van het idee.

In de line-up en tussen de projecten staan acts die nooit een idee zijn geweest, hoe kan dat?

Magneet Festival heeft een aantal elementen op het festival zelf geprogrammeerd.

 

Mijn idee

Hoe kan ik een idee posten?

Hiervoor moet je eerst inloggen, dit kan via Facebook. Geen Facebook? Maak bij ons een profiel aan.
Ga vervolgens naar ‘Submit Idea’ en geef een korte & heldere samenvatting van jouw idee en overtuig ons van jouw plek op Magneet Festival 2013.

Waarom moet ik een Creative Commons licentie kiezen als ik een idee post?

Als je een idee post moet je een Creative Commons licentie kiezen. Deze licenties bevorderen anderen om jouw werk te gebruiken en te verspreiden. Dit kan publiciteit voor jou genereren! Wij denken dat Creative Commons de creativiteit bevordert, door de kern van het werk vrij en legaal beschikbaar te stellen om te delen en gebruiken.

Door gebruik te maken van een Creative Commons licentie geef je jouw copyright niet weg, je bent nog steeds de eigenaar van jouw werk. Creative Commons licenties zijn niet exclusief, dus je kunt dezelfde content nog steeds onder een andere licentie onder brengen als je dat wil.

Op www.magneetfestival.nl kun je kiezen voor een Attribution Share Alike of een Attribution Non-commercial Share Alike licentie.

Kan ik een video toevoegen aan mijn idee of project?

Het is heel makkelijk om een YouTube of Vimeo video toe te voegen aan je idee of project. Ga naar jouw filmpje en kopieer de volledige URL (http://www.youtube.com/….) Plak het adres en bewaar dit geheel. Zorg dat meerdere url’s gescheiden worden door komma’s, Als je de video weer wilt verwijderen druk je op edit en delete je de URL(‘s).

Kan ik foto’s toevoegen aan mijn idee of project?

Je kunt een foto uploaden van je computer of je kunt net als bij het uploaden van een video de URL van een Flickr foto of een Flickr Slideshow invoegen. Zorg dat je de pagina vernieuwd nadat je het opslaat.

Ik heb een idee gepost, hoe gaat het nu verder?

We nemen tzt contact met je op!

Stond je vraag hier niet tussen, mail dan naar vragen@magneetfestival.nl