Project

Beesmunt Soundsystem

beesmunt
Avatar of Isa van den Brand Initiated by Isa van den Brand
Soort idee: » Muziek
by_sa

Music we love.

Jeugdvrienden David van der Leeuw en Luigi Vittorio Jansen, allebei geboren en getogen Amsterdammers uit ’89,  begonnen als DJ en Producer unit onder de naam Beesmunt Soundsystem in de zomer van 2008.

Ze experimenteerden veel met verschillende genres, resulterend in een unieke en veelzijdige stijl in de DJ booth. Ze selecteren hun muziek speciaal voor hun publiek dat varieert van house en disco tot afro, techno en alles er tussenin, waardoor ze veel shows op hun naam hebben staan door heel Europa (Just Jack, ADE, Dekmantel, Corsica Studios). Ze waren resident bij Trouw (r.i.p.) en hebben een maandelijkse show (BSS Radio) op Red Light Radio.

Hun progressie op het gebied van dance music inspireerde ook om eigen producties te verbeteren en ontwikkelen. Er ontstond een studio ruimte in het centrum van Amsterdam waar ze veel konden experimenteren. Releases volgden snel, maar tot ze met Bristol based Just Jack label gingen samenwerken in 2014 begonnen de boys pas echt serieuze stappen te maken. The Baby Maker EP kreeg 4/5 van Resident Advisor en kreeg goeie feedback en support, hierdoor kregen ze hun eerste UK tour en gigs/festivals door heel Europa. Ze vervolgden hun zoektocht naar het vinden van hun eigen sound.

Met drie releases dit jaar, tour dates en het vervolg van hun eigen ‘Soundmachine’ club night blijven David & Luigi bezig, terwijl ze hun veelzijdigheid en aanstekelijke liefde voor muziek blijven verspreiden.

https://soundcloud.com/beesmunt-soundsystem

Comments