Idea

De Hollandsche Jongens

Voorkant_Hollandsche_Jongens_flyer_Omahipstersmaller
Avatar of De Hollandsche Jongens Initiated by De Hollandsche Jongens
Soort idee: » Theater
by_sa

Klassieke spelen en authentieke entourage: de Hollandsche Jongens hebben een mobiel aardappelkanon waarbij Jan en allemaal mag proberen de rappe pieper op z'n kop te slaan.
Liefde en verbroedering door spel. Want een mensch is immers geen aardappel..

De Hollandsche Jongens – bestaande uit drie kloeke acteurs – staan voor Oud-Hollandsch vertier en gezelligheid in een nieuw soepel jasje, op jouw festival. Ambachtelijke smeden van de gezelligheid worden ze ook wel genoemd, die putten uit een lange traditie van zoden aan de dijk zetten en oer-Hollandsch samenzijn. Bij het aanschouwen van de authentiek-eclectische verschijning die deze ferme knullen tentoonspreiden vraagt men zich soms af: Hebben deze kerels een klap van de molen gekregen? Maar ho, ho, niets is minder waar. De Hollandsche Jongens zijn niet van gisteren.

Met hun zeventiende-eeuwse wortelkanon schieten zij de term ‘Oud-Hollandsche spelen’ naar nieuwe hoogten. Zo hoog zelfs, dat het hier niet om wortels, maar om aardappels draait. Bij dit spel, het Oud- Hollandsch aardappel slaan, komt het aan op kernkwaliteiten als: snelheid, behendigheid en opperste concentratie. Weet jij die rappe pieper op het juiste moment met een rubber hamer op de kop te slaan? Niets zo vlug als een aardappel, maar winnaars zijn wij allemaal, want ieder met een beetje inzet valt in de prijzen. Die Hollandsche Jongens zijn de moeilijkste niet.

In deze onduidelijke tijden vormen de Hollandsche Jongens een baken van herkenning. Ze brengen de twijfelaars een lach en geven duiding en houvast voor eenieder met dolende gedachten. Ze steken hun vinger in de dijk, in de pap, ergens achter, maar ook hun hand in eigen boezem. Deze olijke knapen geloven in de verbroedering van het spel en omarmen vanuit hun Oud-Hollandsche oranje wortels de verscheidenheid van het heden. De Hollandsche Jongens staan garant voor grandioos sociaal vuurwerk, voor een appel en een ei. Een beleving om nooit meer te vergeten.

Optioneel:
- Oud-Hollandsch selfie schieten
- Oud-Hollandsch roeskoek happen
- Oud Hollandsche Jen-Tonic bar

Incluis
- Oud-Hollandsche kaas en worst

Gezellig!

Comments