Idea

EGO (by Viandanti)

Logo_Viandanti
Avatar of Rosa.Allessie Initiated by Rosa.Allessie
Soort idee: » Theater
by_nc_sa

Aan de rand van Magneet Festival zie je een rij Griekse standbeelden; een wit stilleven te midden van een kleurrijk festivalterrein. Plotseling komt Apollo tot leven en maakt één voor één zijn Muzen wakker om samen met hem het Feest des Levens te vieren!

Op een zonnige dag in september 2016 besluit Apollo dat het tijd is voor hem en zijn Muzen om zijn berg Olympus te verlaten en zich weer eens onder de mensen te begeven. Het leven en vooral De Kunst moet weer gevierd worden! Ergens aan de rand van Amsterdam vindt hij een hemelse plek waar alle creativiteit van Nederland is hier samengekomen om Kunst, Muziek en Dans te vieren. Hier strijken hij en zijn Muzen neer om Magneet Festival te verlichten met hun idealen!

Aan de rand van het Magneet terrein zie je een rij Griekse standbeelden; witgeschilderde figuren op witte sokkels. Een tijdlang blijven dit gewoon standbeelden, een wit stilleven te midden van een kleurrijk en uitbundig festivalterrein. Plotseling komt Apollo tot leven en maakt één voor één zijn Muzen wakker om samen met hem het Feest des Levens te vieren. De standbeelden blijken dansers van vlees en bloed te zijn, er worden solo’s, duetten en groepsstukken gedanst en de sokkels worden verplaatst om verschillende situaties te creëren. In de korte tijd die de Goden krijgen om zich te mengen met de festivalgangers willen ze álles eruit halen wat er in zit. Misschien gaat er wel iemand te ver…. Voordat ze het weten veranderen ze terug in standbeelden en is alles wat overblijft: de herinnering aan Apollo & zijn Muzen.

Comments