Idea

George Kush Trio

Nomadenkamp
Avatar of Joris Branderhorst Initiated by Joris Branderhorst
Soort idee: » Muziek
by_sa

Muzikaal trio dat een mix tussen Nederlandstalige hiphop, jazz, blues en bossanova op een enthousiaste manier live vertolkt.

Het gaat om niet vergeten te willen worden

Het is het late voorjaar van 2015, de laatste dagen van mei, waar George Kush (Joris Branderhorst) en Jojakim (Jurijn Branderhorst) samenkomen in de Compakt Studio. Meteen vormt zich een chemie. Een chemie waar zij beiden naar opzoek zijn. Een chemie die aan de voet zal staan van het vormen van een legio aan nummers.

We kende ons eerste toetreden als collectief in de winterdagen van 2016, maar de voorgeschiedenis van ons neemt je mee naar ver terug.

Je kan er onze roots vinden.

George Kush begon al op jonge leeftijd, nog zonder trio, met het produceren van muziek. In deze periode ging ik samenwerken met een groot aantal MC’s, waarin ik producties leverde voor zowel regionale artiesten (Backyard MC’s) als internationaal (Quiet Planet, Elijah Banksy). Met de eigen draai aan hip hop, waarin de krakende samples en omgevingsgeluiden niet weg te denken zijn, verwierf ik een zekere bekendheid in deze scène. Dit bleef niet onopgemerkt. Hiphop In Je Smoel pakte mijn instrumentale werk op, en gaf me een plek op de HIJS-beatstape, waar jong talent gekoppeld werd aan gevestigde namen in de hiphopscène.

Jojakim, als lid van het trio en familie van George Kush, kent zijn plaats als ervaren gitarist en was lange tijd een waardig MC in zijn eigen omgeving. Echter ben ik mijn onschuld niet verloren en ben ik, na een lange tijd van (avontuurlijke) afwezigheid, terug gekomen om mijn muzikale expressie uit te drukken. Met gitaar en woord zal ik deel uitmaken van het George Kush Trio.

Die bewuste zomer, eerst, van 2015 staat voor de verwezenlijking van het uiteindelijke trio vandaag de dag. Ogenschijnlijk bleken George Kush en Jojakim in al die tijd een ander pad te bewandelen, maar niks was minder waar. George Kush is bezig geweest met het uitschrijven van zijn zinnenprikkelende denk- en gevoelswijze en dit kon nu gecombineerd worden met de muzikaliteit van Jojakim, die zijn tijd als MC had verruild voor het bespelen van de gitaar.

To the max

Terwijl we als duo de vrije tijd besteedde aan de vrije loop van muziek in de studio, werd de drang om meer creativiteit toe te voegen alsmaar groter. Er miste iets. Het was nog niet af. We zochten naar een verbreding op instrumentaal vlak. Na een niet al te lange zoektocht vulde dit gemis zich met de aanwezigheid van goede vriend, gitarist en ras muzikant Wout van der Sanden. Toeval klonk voor het duo als een sprookje, de doeloorzaak was onbekend en achteraf voelt het als een ”voorbestemde” eenwording van het trio.
Wout van der Sanden: Ik maakte op mijn zevende levensjaar kennis met de gitaar en sindsdien heb ik nooit afstand gedaan van mijn muzikale passie. Lange tijd manifesteerde ik me als een bescheiden gitarist, niet tot nauwelijks op het podium, maar veelal een muzikaal gezelschap tijdens avonden met vrienden bij kampvuren en huisfeestjes. Met mijn gedeelde liefde voor Blues, Folk en Bossa Nova ben ik, zoals ik uit reflecties van de leden hoor, een erkent ervaren speler en een waardig lid van het huidige George Kush Trio.

We kregen al snel een soort vierde lid, genaamd Jordi; ook wel bekend als MC onder de naam Jordilogie ofwel Jordiggie van Radio Latevermaak @ Banzai.”Ge kunt et maor bedenken”. Als Bosschenaar (en anders nie) was ik al een lange tijd een goede vriend van de drie. Kennis ontleend mijn potentie aan een gedreven geestdrift. Al sinds mijn geboorte ben ik muzikaal als het ware ”gevoerd” door pa met vinyl platen en de muziek er in. De verschillende genre’s versieren mij. De passie voor muziek is enorm. Vooral als het om live(muziek) gaat.Vroeg, als kind al, bezocht ik festivals dus kon ik de sfeer al ervaren die ik herleef zodra de drie samenkomen.

Begin 2016, na het definitieve besluit om als het George Kush Trio op de voorgrond te treden, schreven we ons in voor de vijfde editie van de To The Max Hiphop In Je Smoel avond voor aanstormend talent. Sindsdien is er een definitief bestaan en zie je ons bezig onze kansen te benutten om de poëtische reis van het George Kush Trio te delen met ons publiek.

We zijn een ”intiem” en een ”poëtisch” gezelschap bestaande uit:

- George Kush, (lyricist)
- Jojakim, (lyricist – gitarist)
- Wout, (gitarist)

En zo vertellen we samen verhalen met een zeer diepe essentie. De stijl van het spel is experimenteel en opzwepend, ontstaan in de spontaniteit. Het genre is veelzijdig, blues, jazz en folk zijn onderdeel van de invloeden en dit wordt gespeeld en verwoord door een zeer jong genootschap

Comments