Idea

Hartje Stad

Hartje_Stad_10_Magneet
Avatar of Janneke Aronson Initiated by Janneke Aronson
Soort idee: » Workshops
by_nc_sa

Kijk en luister naar vier verhalen over liefde. Wij, journalist Babette Rijkhoff en fotograaf Janneke Aronson, houden van liefde. Geen zoetgevooise Hollywood romantiek, maar schurende verhalen die je een andere invalshoek bieden op het meest gecoverde onderwerp ooit: L'amour. Verhalen over grenzeloze liefde, betaalde liefde, dierenliefde en onbereikbare liefde. Omdat echte liefde een beetje schuurt.

Zonnetje in je gezicht, biertje in je hand en onderuitgezakt in een zitzak luister je met een koptelefoon op naar alternatieve liefdesverhalen terwijl je ondertussen de fotoportretten bekijkt.

Luister naar de mensenschuwe Wilja: elke dag gaat ze naar het park. Twee hondjes in een karretje. Drie ernaast. Wilja noemt ze 'haar levensverzekering' en daar is niks aan overdreven.
Luister ook naar het verhaal van prostituee Caja, over betaalde liefde, die gek is op het verleidingsspelletje. Val vervolgens binnen bij Maria (78), die als non al sinds haar 18e in slotklooster Cenakel God aanbidt. Want hoe is het om je bemind te voelen zonder de aanraking van een mens?
Heel actueel is het verhaal van kistenbouwer Radboud die zich ontfermt over de Syrische vluchteling Aman en hem alles bij probeert te brengen over liefde in het Westen en 'onze' kijk op vrouwen en relaties. Ook Tinder wordt daarbij niet geschuwd..

Comments