Idea

Palmen&Reijmerink \\ KATHARSIS

freward_detail
Avatar of Ward Reijmerink Initiated by Ward Reijmerink
Soort idee: » Muziek
by_sa

Met een tienkoppige band als munitie proberen Palmen&Reijmerink zichzelf te ontleden. Bestaand uit drie koperblazers, een strijktrio, basgitaar, drums, gitaar, elektronica en zang. Een theatervoorstelling? Een popconcert? Een socio-cultureel experiment? Performance-pop in alle staten.

Met een tienkoppige band als munitie proberen Palmen&Reijmerink zichzelf te ontleden. Ongeketend door kaders zijn ze op zoek naar echte emoties en halen inspiratie uit de kleine dingen, elkaar en het leven. „We proberen een manier te vinden om ons leven te begrijpen. Dat doen we door te zingen, te klagen, te schreeuwen, te ontroeren en te verblijden.”
Katharsis is een theatraal concert van de hand van theatermakers Frederike Palmen (zang) en Ward Reijmerink (gitaar, electronica). Beiden hebben zij een conservatoriumachtergrond, maar zijn gedurende de jaren zich gaan verbinden met andere disciplines.
Palmen&Reijmerink deinst er niet voor terug om in theatraal concert een klassiek kamerorkest met een jazzband te combineren: kleinkunst met pop, folk, klassiek en barok in een orkestraal jasje. Met Katharsis wordt vanuit de muziek een wereld gecreëerd waarin mensen kunnen ontsnappen aan de harde realiteit. In een theatraal concert wordt de wereld opgedeeld in zowel vlindertuin als martelkelder.
De formatie bestaat uit drie koperblazers, een strijktrio, basgitaar, drums, gitaar, elektronica en zang. Zie de band als een leger, de muziek haar vaandel en het podium haar propagandakanaal en laat je meesleuren door een golf.

Palmen&Reijmerink is een samenwerking tussen theatermakers Frederike Palmen en Ward Reijmerink en acht jonge, talentvolle musici van verschillende achtergronden, reeds afgestudeerd of nog in opleiding aan een kunstopleiding in Amsterdam. Ze werken sinds 2014 aan eigen nummers. De samenwerking ontstond uit een wederzijdse noodzaak om eigen ervaringen in muziek, tekst en beeld te vatten.

Comments