Project

Tease & Denial

Tease and denial
Avatar of Mariska Lie A Ling van Veen Initiated by Mariska Lie A Ling van Veen
Soort idee: » Muziek
by_sa

"Tease & Denial (Amsterdam / Berlin )are making loud music for the adult connoisseur"

Deze alternative-rockband ( opgericht in 2013) weet zich op een unieke manier te onderscheiden door iets wat zij zelf de T&D factor noemen.
Wat je hoort is gitaar, bas, drum en zang. Echter door het toevoegen van een laagje viezigheid en pijn die subtiel verstorend werkt, krijgt de muziek een eigenwijze wending.
De jaren van onschuld zijn voorbij.
De muziek is rauw, vuig en soms hartverscheurend mooi, met af en toe een vleugje pop. De uitzonderlijke stem van zangeres Mariska van Veen zuigt je letterlijk in de waargebeurde songs.
Bands noemen uit dezelfde hoek blijkt niet eenvoudig, maar denk bijvoorbeeld aan de het weirde van de Pixies, het melodramatische van The Afghan Whigs, en de coole heftigheid van Helmet.

Tease & Denial kreeg al snel waardering van muziekliefhebbers, en heeft onlangs in de Grote Zaal van Paradiso opgetreden. Zij hebben deze plek weten te bemachtigen door de vele stemmen van luisteraars op Pinguin Radio. Van de 900 aanmeldingen behaalde Tease & Denial de zevende plaats, en speelde vervolgens op het 30×20 minutenfestival. Ook stond Tease & Denial in het voorprogramma van onder andere Vic Du Monte (ex Kyuss). Shows deden zij reeds in Berlijn, Amsterdam en Zaandam. Op dit moment draait Tease & Denial op de radio in Texas USA, IndieXL, en is recent geïnterviewd door het Battlehelm magazine.

Live spat de dynamiek van het podium. Geen ellenlange solo’s of jamsessies. Tease & Denial is hard, intens, meeslepend en stylish… Kortom: dit alles bij elkaar zorgt voor de herkenbare T &D factor. A Must see!

Tease & Denial is:
Jochen Roeder : Drums, piano
Ivan Lie-A-Ling : Gitaar
Ron Broekhuizen: Bas
Mariska van Veen: Zang en SFX

Officiële website: www.teaseanddenial.eu

Comments