Project

Tenfold

Tenfold persfoto liggend
Avatar of Isa van den Brand Initiated by Isa van den Brand
Soort idee:

Singer-songwriter Tenfold vertelt met haar folky liedjes verhalen die je meenemen in haar gedachtenwereld.

Singer-songwriter Tenfold vertelt met haar folky liedjes verhalen die je meenemen in haar gedachtenwereld. De vertolking wordt gebracht met een knipoog, die in combinatie met de melancholische ondertoon zorgt voor een relativerend contrast. Inspiratiebronnen als The Tallest Man On Earth en Laura Marling zijn terug te horen in haar zang- en gitaarspel.

Momenteel werkt Tenfold aan haar tweede EP die in het najaar wordt verwacht. Tenfold heeft in april een groot aantal voorprogramma’s gespeeld voor Lucky Fonz III zijn In Je Nakie tour. Op 21 april releasde zij een nieuwe video van haar track So Simple. Tenfold was in maart te zien in een uitverkochte Melkweg (The Max) als support van Sam Hunt en speelde afgelopen januari ook in de Melkweg als support van Wiliam McCarthy (zanger Augustines). Naast deze shows heeft Tenfold dit jaar ook nog voorprogramma’s van zowel Benjamin Francis Leftwich als Tiny Ruins mogen verzorgen.

Vorig jaar was Tenfold één van de finalisten van de Amsterdamse Mooie Noten competitie en organiseerde zij samen met songwriter Stuart Mavis een huiskamertour door heel Nederland. In 2014 speelde Tenfold 21 shows voor de Popronde, verzorgde het voorprogramma van Moss en bracht haar eerste EP uit.

Comments