live music

Our mission is to bring to the stage genuine melodies and essential arrangements that support poetic lyrics that help us and other people to have a new point of view about life.

Read more & vote »

12189747_1726418717579619_2784240604744738869_n

Live Art

Live Art waarbij het kunstwerk correspondeert met het festival. Het kunstwerk is een collage van elementen uit het festival dat samen een mystiek wezen vormt. Het wezen straalt de sfeer van het festival uit en het bevat talloze details die je op het terrein kan terugvinden.

Read more & vote »

14311218_1156653927725441_9104722529118407126_o

MAMIHLAPINATAPAI

MAMIHLAPINATAPAI is een band die bestaat uit acht muzikanten, heel veel lettergrepen en een mix
van latin, balkan, ska, reggae, jazz, flamenco en cumbia. Denk aan een Spaanse fiesta cocktail met
ingrediënten van Manu Chao, Che Sudaka, TenTemPiés en Mala Vita. Met extatische energie en
explosieve bravoure is hun missie de harten van het publiek over de hele wereld te veroveren.

Read more & vote »

band_photo_-_web_version_-_landscape

Die Vers

Frisse Nederlandstalige hiphop op een stevig bedje van diverse stijlen, met de ambitie om rap met een gevarieerde live band te brengen. Dat is Die Vers. De verschillende achtergronden in deze zevenmans band zorgen ervoor dat geen nummer hetzelfde klinkt en dat alles vol passie en positiviteit wordt gebracht. Men zegt dat we klinken als een mix tussen Typhoon, Doe Maar en Diggy Dex, maar we maken toch echt eigen werk! Akoestisch of versterkt; wij zorgen voor een energieke, intieme en verrassende show.

Read more & vote »

Die_Vers_bandfoto_lowres

Palmen&Reijmerink \\ KATHARSIS

Met een tienkoppige band als munitie proberen Palmen&Reijmerink zichzelf te ontleden. Bestaand uit drie koperblazers, een strijktrio, basgitaar, drums, gitaar, elektronica en zang. Een theatervoorstelling? Een popconcert? Een socio-cultureel experiment? Performance-pop in alle staten.

Read more & vote »

freward_detail

Be your own Dictator!

'Be your own dictator' is een psychologisch kunst-experiment. Kleed je zelf aan als (militaire) dictator, pak een wapen en zie wat het me je persoonlijkheid doet…

Read more & vote »

Dictator_Chips_2347

Karidi

Karidi importeert unieke producten uit India. Voornamelijk kleurrijke kleding en sieraden worden gemaakt bij bedrijven waar vrouwen werken. Het kraampje is met haar mooi belichte doeken een sieraad voor het oog.

Read more & vote »

12193770_984088518301818_814907326343279243_n

The AppleJacks

Scheurende gitaren, een snerpend orgel, aanstekelijke baslijnen en strakke drums. Neem deze elementen en je hebt de vier vrienden van AppleJacks.

Read more & vote »

applejacks_fotologo

Dursun

Dursun is een Amsterdamse singer-songwriter die zich met gemak door veel genres laat voeren, of dat nu soul, pop, rock, blues, funk of jazz is.

Read more & vote »

FullSizeRender_1

look / see

Een kring van publiek. Twee vrouwen ontmoeten elkaar, midden tussen de mensen. Een dansduet over vertrouwen, dicht op de huid.

Read more & vote »

Foto_15-05-15_13_53_43

Bijzondergoed

Laat je gaan in deze tijd van algehele keurigheid en toon je waardering wanneer je smelt van die ene kekke band of verrukkelijke baardmans op z'n gitaar. Werp een slip een fuik of een stringetje in de muzikale arena met een vunzig tekstje erop als je het echt niet laten kan…

Read more & vote »

Schermafbeelding_2016-06-27_om_17.43.55

Humorcollege

Ieder mens heeft humor, niet alleen de grappenmakers. Humor maakt het leven licht en leuk. Maar het gaat dieper: het verzacht leed, vermindert spanningen, is een sociaal smeermiddel en bovendien ontzettend gezond.

Read more & vote »

logo_Humorcollege

Amsterdlics

Wij zijn een Hip-P-Funk formatie uit Amsterdam en spelen P-funk met reggae,soul en een tintje psychedelisch.
De band bestaat uit pure Funkateers en hippies,we leunen heel erg op James Brown,Funkadelic en houden ook van reggae,deze invloeden zijn duidelijk terug te horen.
We zijn bezig met het maken van onze debuutplaat die rond oktober zal uitkomen.

Read more & vote »

Amsterdelics_logo4_cloud

ContraContra

Nederlandstalige oer-poëzie gecombineerd met uitgesponnen composities. Een oude bas, een krakende gitaar, een aantal gespannen vellen en veel gedragen verhalen.

Read more & vote »

staand_klein

Voetjes van de Vloer

Voetjes van de Vloer !
Een zweeffeestje voor kinderen van 2 t/m 10 jaar.
We komen met een echte kinderzweefmolen. Voetjes van de vloer, veilig vast in de stoeltjes komt het grote zweefavontuur, vooruit, achteruit en zwaaien naar je ouders.

Read more & vote »

IMG_2509

Sneeuwbrouwers

Slush van Sneeuwbrouwers is lekker, uniek en puur natuur! Ambachtelijk gebrouwen van de beste producten en een flinke dosis liefde. Hierdoor zijn suikers, conserveringsmiddelen, kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen niet nodig.

Vanuit een foodtruck(je) bieden wij vier verschillende smaken aan. Ons brede assortiment bevat uiteraard de klassiekers, maar ook verschillende (alcoholvrije) cocktails en verrassende smaken. Zo hebben we altijd de juiste smakencombinaties!

Read more & vote »

Hoodstock

Deeper Water going deeper

Deeper Water is weer op nieuw begonnen met nieuw bandleden , de muziek is nog beter dan vroeger.  Aad,  Jacob op drums, Stijn op bas en ik maken het Deeper Water going deeper compleet , wij willen graag dat iedereen onze muziek hoort ,en daar gelukkig van wordt. Het idee is dat wij gaan het voor Read more »

Read more & vote »

Hartje Stad

Kijk en luister naar vier verhalen over liefde. Wij, journalist Babette Rijkhoff en fotograaf Janneke Aronson, houden van liefde. Geen zoetgevooise Hollywood romantiek, maar schurende verhalen die je een andere invalshoek bieden op het meest gecoverde onderwerp ooit: L'amour. Verhalen over grenzeloze liefde, betaalde liefde, dierenliefde en onbereikbare liefde. Omdat echte liefde een beetje schuurt.

Read more & vote »

Hartje_Stad_10_Magneet

SYMBIOTIC SESSIONS

High Tech Jam Sessions

Improvisatie, Collaboratie en Innovatie. Live muziek met zowel electronische als accoustische instrumenten en andere technologische en muzikale innovatie. Iedereen kan inspringen in de jamsessie met een eigen instrument of met de gekke aanwezige apparaten en instrumenten die door het ervaren team tot een unieke totaalmix worden samengesmolten.

Read more & vote »

SYMS_header_magneet_01

Son Swagga

Son Swagga is an international groove-tribe.
Son Swagga plays experimental afro funk with high energy and free improvisation.

Read more & vote »

Pic8

EGO (by Viandanti)

Aan de rand van Magneet Festival zie je een rij Griekse standbeelden; een wit stilleven te midden van een kleurrijk festivalterrein. Plotseling komt Apollo tot leven en maakt één voor één zijn Muzen wakker om samen met hem het Feest des Levens te vieren!

Read more & vote »

Logo_Viandanti

L'Arrosticino Gustoso

Wat is arrosticino?
Van oudsher zijn Arrosticino vlees spiesjes van blokjes lamsvlees, afgewisseld met vet, die vervolgens gegrild worden. Dit is zo vol van smaak dat alleen wat zout en peperoncino nodig zijn voor een optimale smaakbeleving.

Read more & vote »

99177c4db705415a3ea4510451067578f9bd24bd79faaaee997c03cdc43f045d

Helende Henna

Henna is niet alleen een kunst, niet alleen een tattoo, meer dan een illustratie het is een brug naar het onderbewustzijn; als je het die kans geeft!

Read more & vote »

henna3

Magic Moon

Magic Moon combineert rock uit de jaren 60 en 70 met elementen uit de huidige rockmuziek. Voeg daar de magie van oude ziekenhuizen en tapijtkelders aan toe en je krijgt een set met veel energie en verrassende wendingen die van het podium af spat!

Read more & vote »

wall

MUTE CIRCUS

MUTE CIRCUS is een interactieve playground & performance waarin twee clowneske mimespelers door middel van persoonlijke tekstballonnen, hyperactieve tapdansjes, flauwe slapstick, vrolijke circusmuziek en goud blakerend speelgoed vermaak bieden voor kinderen maar ook het kind in de rest naar boven halen!

Kom langs, krijg je eigen helium spreekballon en SPEEL!

Read more & vote »

Mute_Circus2

De Hollandsche Jongens

Klassieke spelen en authentieke entourage: de Hollandsche Jongens hebben een mobiel aardappelkanon waarbij Jan en allemaal mag proberen de rappe pieper op z'n kop te slaan.
Liefde en verbroedering door spel. Want een mensch is immers geen aardappel..

Read more & vote »

Voorkant_Hollandsche_Jongens_flyer_Omahipstersmaller

LIANA

LIANA bestaat uit twee zusjes, Lena en Lia Göçer. Samen vormen ze één geheel voor zowel elkaar als in hun muziek. De zwevende zanglijnen en melodieuze gitaarpartijen brengen je een kijkje in hun belevingswereld, ondersteund door donkere elektronische sounds. Neem zelf een kijkje in hun wereld door op de link hiernaast te klikken!

Read more & vote »

magneet

DSOT (Dutch Sound of Trance)

Dutch Sound of Trance (DSOT) presenteert 6 Nederlandse getalenteerde trance producers/DJ’s die met hun eigen muziek, aangevuld met de muziek van hun idolen een hele avond jou laten dansen op heerlijke trance sounds.

Read more & vote »

Dutch_Trance_Talent_1

Big Jimmy and his 7 inches

De Haarlemse Jimmy heeft een unieke en uitgebreide verzameling vinylsingles uit de 50’s & 60’s. Elke 7 inch is zorgvuldig uitgekozen door de 1,78 meter lange vinyl DJ, al struinend op markten en spittend door de verstopte bakken in platenzaken is hij op zoek naar gouden vondsten.

Read more & vote »

BigJimmyandhis7inches

The Carpet Pilots

The Carpet Pilots is een Nederlandse Alternative Indie-rock band afkomstig uit Amsterdam. De band bestaat uit 5 jonge getalenteerde muzikanten en is opgericht in 2013. 2 jaar geleden stonden zij ook al geprogrammeerd in de magneetbar, maar toen viel de gig door noodweer letterlijk en figuurlijk in het water.

Read more & vote »

cp9

Power to the Pipo\’s Funkcaravan

Power to the Pipo\' speelt dikke dansfunk vanuit haar caravan!

Funk/soul live gespeeld vanuit een omgebouwde caravan. Het ultieme pop-up podium. Neer te zetten op het evenemententerrein, op de camping, in de wachtrij, op straat of zelfs om de wc\'s tot een spektakel te maken. Tussen de sets van de band door, draait onze eigen DJ Fafi de lekkerste Soul/funk/jazz plaatjes.

Read more & vote »

caravan-360x2701

Chubby Louis

Ben je het ook zo beu dat de radio dj onder het praten een lekkere soulsample gebruikt en vervolgens niet het hele nummer draait. Chubby Louis lost dit probleem op met een fantastische live act.

Read more & vote »

1484695_1049892755040828_2367352077446977908_n

Romy

Een eigenzinnige zangeres die met haar inlevingsvermogen en volle sound, mensen inspireert en irrigeert.

Read more & vote »

romy

Dr Justice & The Smooth Operators

Dr Justice & The Smooth Operators brengen degelijk vermaak aan het publiek van vandaag de dag dat verlangt naar de tijden dat albumcovers nog borsthaar hadden en drummachines koude oorpetsen uitdeelded. De tijd dat van de 'ooh yeah's en de 'baby baby's, de tijd van de robotstemmen en de witte funkmannen en de piewpiewpiews. Deze beat is streng doch rechtvaardig.

Read more & vote »

Dr_Justice_102_tiny

Kloosterkroeg (Pop-up klooster)

Een broeder, zuster, monnik of non altijd eens willen bevragen over het leven in een klooster? In een kleine kroegopstelling kun je al je vragen stellen aan diegene die voor je zit en wie weet raak je geinspireerd door de dialoog. Een vervreemdend rustpunt in de hectiek van het festivalterrein.

Read more & vote »

IMG_2200

Bakfiets met kaarsjes (Pop-up klooster)

Steek een kaarsje aan voor iemand die je mist of voor jezelf. Wie kent het aloude ritueel niet? We komen met de Kaarsjes-bakfiets, de mobiele plek om je kaarsje aan te steken en even stil te zijn en je gedachten te richten. Ook is er ruimte op en rond de bakfiets om een reactie achter te laten.

Read more & vote »

161

Bruisbad (Pop-up klooster)

Plof neer in een ballenbad en ontdek tussen de kleurige ballen ook ballen met daarop vragen die je even aan het denken zetten, bijvoorbeeld “Noem 3 dingen die je nog wilt doen van je bucketlist?” Of “wanneer heb je voor het laatst gehuild?” Maak van een vreemde je vriend of leer je vrienden nog beter kennen door een verfrissende duik in het ballenbad.

Read more & vote »

560

Enola Zero

Enola Zero is een alternative/noise rock duo uit Amsterdam. Minimale bezetting, maximale impact. Ook op Magneet Festival hopen zij een hoop oren te vullen met hun muziek.

Read more & vote »

3

Fools for Soul

Wij zijn Fools for Soul, een Funk/Soul band uit Rotterdam. Onze muziek is gebaseerd op oude soul, maar met een nieuwe benadering qua sounds en flinke bak live-energie.

Read more & vote »

72377_508401492654751_3193768372723153742_n

Flipperfest

Altijd al eens onderdeel willen zijn van een levensechte Pinbal game met je festivalmatties. Doe het bij Flipperfest, Alive and flipping!

Read more & vote »

Flipperfist

KRAZ

'KRAZ is bombastich door de volle geluiden uit analoge synthesizers, dansbaar door drums en dromerig door zang en gitaar'.

Read more & vote »

12039598_1631835003770848_7709105000813494197_n

Non Blonde Bowie

David Robert Jones, oftewel David Bowie wordt beschouwd als een van de invloedrijkste popmuzikanten vanaf de jaren zestig tot heden. Met wereldhits als Space Oddity, Changes, Life on Mars, Ziggy Stardust, Let’s Dance en Heroes verkende Bowie alle uithoeken van de popmuziek.
Non Blonde Bowie brengt de beste nummers uit het repertoire van de ‘Thin White Duke’ met een fenomenale blazerssectie. Het gehele oeuvre van David Bowie komt aan bod in de show, van de Ziggy Stardust Rock ‘n Roll tijd tot aan Bowie’s laatste meesterwerk: Blackstar. Non Blonde Bowie speelde al op diverse grote festivals in Nederland, zoals Paaspop, Heerlijk Hemelrijk Festival en MOMfest.

Read more & vote »

Non_Blonde_Bowie_def3

Yoga voor extra energie en om weer chill te kunnen slapen

Nomads Yoga landt dolgraag met haar karavaan op Magneet Festival om ervoor te zorgen dat je op vrijdag vol energie kunt beginnen aan het festival. En op vrijdagnacht weer makkelijker kan slapen na een uber-chille-yin-sessie. Tussendoor kun je mediteren, een powernap nemen of er lekker op weg filosoferen in onze nomadentent.

Read more & vote »

Nomads_logo_RBG_1

Pacha Gonzalez y Los Interminables

Pacha González is one of the most performed composers of the new tango scene of Buenos Aires.
Songs like pictures of current city, of love and loneliness; where humor and poetry mixed naturally.
He currently performs with his quartet, Los interminables, the same formation that was presented in 2015 at the International Buenos Aires Tango Festival.

Read more & vote »

pacha-4x3

Voorbeeld idee

Korte omschrijving, wordt meegestuurd als je je idee via Facebook promoot. Houdt het kort en krachtig, 1 a 2 zinnen, zodat mensen nieuwsgierig worden naar je idee en doorklikken naar je pagina op het platform.

Read more & vote »

voorbeeld-idee2